learn wisdom by reflection, imitation and experience

:::::::::::Saye Blogger Baru:::::::::::::::

Assalamualaikum...

Ya Allah.... Syukur alif panjatkan sebab akhirnya berjaya juga hasilkan "Aku & Blog" yang tak seberapa ni... Sebenarnya lama juga masa yang diambil untuk siapkan BLOG ni. Ye lah, nak kene fikir tema, warna, corak, dan macam-macam lagi lah yang kene dengan jiwa raga alif ni... Bila tengok BLOG orang lain rasa jeles jugak lah alif sebab smua hebat2... terasa kecik hati jugalah dengan kehebatan dorang ni...

Kini, tiba dah giliran alif untuk berBLOG macam orang-orang kat luar sana tu jugak.

harapan alif, dengan terbinanya BLOG "Aku dan Blog" ni, dapatlah alif menimba kebaikan yang ade kat laman maya ni dan bersama-sama kita kongsikannya... dan yang paling penting, dapat jugak lah alif kenal-kenal dengan kawan-kawan baru dan mengisi masa lapang dengan berBLOG dari melakukan benda-benda yang tak elok seperti melepak, lumba motor atau seantero dengannya...

Kepada kawan-kawan BLOG yang baru alif kenal dan dah lama kenal, berBLOGlah dengan hemah dan penuh rasa tanggungjawab...

Harap-harap blogger yang lebih senior dapat terima blogger yang baru nak menapak macam alif (walaupun di usia senja...huhuhu)... kalau ade salah silap, cepat-cepatlah tego alif...huhu...

JOM berBLOG..!!
Share:

115 komen:

Hikmah Zakaria said...

Tahniah!!
selamat menjadi blogger yang istiqamah...

# dakwah untuk islam =)

Hikmah Zakaria said...

16 ogos 2011??

alif ismail said...

terima kasiH hiKmah... hehehe...saje expenD maSa hingga 16 Ogos sebaB "kempen bLogger barU"... hehehe...

Areef Ibn Naim said...

salam,

tq sudi singgah n follow blog sy... welcome to our blog... tkpe, leh belaja sikit2... klu nak tanya apa2 ttg dunia blog just let me know, cewah, mcm pakar jer, hehehe...

alif ismail said...

sama-sama areef... insyaallah, dengan adenye kawan-kawan yg baik harap semua dapat membantu..

rara pinkmafia said...

semoga berjaya dlm dunia blog =)

alif ismail said...

teriMa kasiH cik rara........

Mrs. Farhan said...

Rajin2 update blog tau. =D

Aman Ibrahim said...

Assalamuaalikum, Aman datang singgah blog Alif. welcome to blog world dear. enjoy blogging and have a blast k.

...Minah BluR... said...

singgah sini! selamat datang ke dunia blog! hehe
jom kite same2 berblog secara sihat ok...

pasal segmen tu... tu segmen bloglist... sape y meng.. blog sie masuk lam bloglist Mb n akn dipromot.. =) join la kalau mau..

alif ismail said...

aMan: thanks aman nanti free2 datang singgah lagi...

minah blurr: nak panggil minah ke??? ok nanti alif try join...heheh...

Siti Arfah said...

Slmt dtg ke dunia blog . Sme2 jelajah blog . Moga blog neh bermanfaat utk semua. InsyaAllah. Do ur best ! :)

NasZ said...

salam kenal..

jemput ke blog saya....

MOHD NASER.com

Askwhat said...

salam perkenalan...mai singgah sini sat..dah follow

alif ismail said...

sis siti arfah: terime kaseh... baru nak belajo blog..huhuhu... insyaallah akan berguna untuk semua yang singgah...

bro Nasz: salam kenal... ye alif dah gi menyinggah..thanks ye..

bro Askwhat: salam kenal...orait ready untuk singgah nih..

Thanks semua sudi follow alif ye...

Siti Arfah said...

Alif= Moga Allah redho ya !^^,

alif ismail said...

terima kaseh ye cik siti arfah...

ameen....

Siti Arfah said...

Alif = same2 . :)

zarulfarhana said...

sma sama la kita brblog hehheeh
saya pon baru lg dlm dunia blog nie

zarulfarhana said...

sya nk masukkn blog alif lam bloglist saya la..
boleh x

alif ismail said...

cik zarul farhana...silakan... kecik tapak tangan, kawah alif tadahkan...huhuhu...

sila, sila... huhu

aremieroul said...

^^ wah alif..welcome to dunia blogger..saya pun baru jugak..so sama2 lah kita berblogging k..^^ nice entry btw..

alif ismail said...

welcome too aremieroul (susah bebeno nak eja nama..hehe)...

okeh...sama2 kite berblog cara sihat k!!!!

niena shopping2u said...

semoga berjaya =.=

tiada klu.. terpulang pada anda nk terangkan camana,

aremieroul said...

@alif : he3..senang jerk lah..^^ aremieroul..bole sebut amirul..ha3.. :P

niena shopping2u said...

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jawapan-maksud-di-sebalik-gambar-itu.html

mengikut pandangannya

ABU said...

hehehe bru best mcm ni..pop-up ur comment yeah!! :)

vampire's lovex said...

usia senja tu berape umur nye?? hehehe...


hai kawan kekeke

alif ismail said...

Abu: thanks bagi tip untuk org2 yg usia senja nih...heheh

vampire: cUba teka??? kalo betul, anda bijak...heheheh

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

alif ismail said...

thanks andrik...

dOne follow U back..

emmajean said...

salam ziarah balik!!!

alif ismail said...

emmajean: thaNKs sweet..!!!!!!!!!!

...Minah BluR... said...

fuyooo...header baru ka? HAHAHA

GaRy™ said...

hehehe... susah2 dulu, senang2 kemudian... abg ben ashaari pun dulu bermula ngan 10 follower, dan tengoklah keberjayaan beliau skarang ye x?.. hehe~

Alya Esprézzo said...

erkkk..16 August 2011?? hahhaa advance gilee aliff nie..hehe btw selamat datang ke dunia blog! rajin rajin update oke :)

samizul.net said...

Assalamu'alaikum Aliff..

Selamat Datang ke dunia Blog! Moga bertambah ilmu n luas pengalaman ya.. Hati2 bila sudah berkecimpung dalam dunia blog ni. Pasang niat baik dan baik-baik. Biar nampak tak berapa hebat di alam maya, tapi umphhh di alam nyata.

Selamat Maju Jaya! d(^^,)

alif ismail said...

@Gary: thanks bro Gary 4 advise...hohoho... abg ben tuh mmg hebat tak dapat disangkal...

@alya esprezzo: hahahaha...thanks sis alya, saje letak date yg advance semoga smua org tahu alif budak baru kat sini...kui3...

@samizul.net: thanks bro samizul, insyaallah semoga alif tergolong dari golongan2 yang tidak melampau batas... ameen...

alif haris said...

alaa bro .. jgn rasa kecik hati .. kita sama-sama berganding bahu dgn para blogger saling support dan menyupport .. haha :D

sue perbs.. said...

bsmngt.. itu yg kite prlukan.. hehe.. smoge trcapai ape yg di impikan dlm dunie blog ni...

alif ismail said...

@alif haris: thanks bro alif.... okeh2... sama2 lah kite support menyapport...hehe...

@sue perbs: impian alif yang utama ialah nak berkongsi blog dengan semua orang...hehehehe....

♥yaya budak suka embun♥ said...

keep blogging! :D

P/s : thanks follow. follow sini :D

iniialahaku said...

aku pon org baru dalam blog ni...xreti apa pon lagi,baru nk blajar

safwanmahzin said...

join aliff disini...sorry sebab late singgah di sini...=) alif semoga dapat berblog dengan baik2..hehehe sambil mengikatkan silaturrahim walaupun di alam maya.=)

TeAqArH said...

selamat berblog alif..sama2 kite kongsi ape yg kite ade..ilmu xkn pernah abis kan..^_^

alif ismail said...

@♥yaya budak suka embun♥ thanks sis, memang budaya kita follow mengfollow...hihi

alif ismail said...

@iniialahaku thanks bro...elek2...slow2 k nanti terrer r tu...

alif ismail said...

@safwanmahzin thanks bro safwan... insyaallah semoga ukhwah yang terjalin memberi sejuta kebaikan..

alif ismail said...

@TeAqArH thanks sis teaqarh...insyaallah... sama2 lah kite kongsi ape yang baik dan buruk... semoga memberi kebaikan kpd semua...

Nadzirah K. said...

woot2...i'm here..:)

zyra toink toink said...

welcome ^^ heeee~ zyra follow sini..
nway, chaiyok alif! ;)

Sunah Sakura said...

selamat berblog! :)

fardhilah said...

saya pun baru jugak

Tea said...

selamat dtg. ktorg xksah pny. jgn sombong2 okeh. keep in touch slalu. :)

el-janna said...

sudah ogos ka sekarang???

Alissya_Yana said...

tahniah ye...semoga happy dpt jumpa kwn2 baru...

Alissya_Yana said...

tahniah ye...semoga happy dpt jumpa kwn2 baru...

alif ismail said...

@Nadzirah K. thanks sis nadzirah...!!!

alif ismail said...

@zyra toink toink chaiyoK2 untuk sis zyra jugak..!!!

alif ismail said...

@Sunah Sakura thanks sis sunah...slamat berblog untuk sis jgk..!!

alif ismail said...

@fardhilah owh...sama lah kite...jom sama2 explore dunia blog..!!

alif ismail said...

@Tea thanks sis senior... ade salah silap gtau alif hek...

alif ismail said...

@el-janna hehe..gimik je ogos tuh...jeng3.... ramai suda terkesima... thanks neway!!

alif ismail said...

@Alissya_Yana thanks sis alissya... happy dapat kenal sis alissya..!

Zul Fattah said...

terjah ... Alif... aku doakan ko berjaya dlam dunia blog ni..huhu..do the best n gud luck k.. be frend..

http://zulfattah.blogspot.com

fRaMe+LenSeS said...

selamat datang ke dunia blog. moga seronok melayan dunia ni. tapi jgn sampai terabai yang lain. :)

pastikan isi yang ada tu isi yang berguna wat suma ya. :)

alif ismail said...

@Zul Fattah thanks zul... be fren too...

alif ismail said...

@fRaMe LenSeS insyaallah alif akan cuba kongsikan yang terbaik dan berguna saje untuk tatapan semua... hehehe...

Chegu Zubir said...

Assalam..c.z datang singgah baca blog kamu dan jadi folower .truskan berblog yer
jom singgah blog c.z
Siapa Orang Perlis Dia Ada Talasemia

Zul Fattah said...

hehe..

Nizam Ijam said...

Entry yang best.. :)

”Cara Tinggal LINK di Comment”

Chegu Zubir said...

salam new blogger
jom baca nih
Pandai-Pandai Je Cakap "Ayahanda" Milik Korang ( Pekida )

alif ismail said...

thanks bagi semangat kat org baru mcm alif...

afeb pilah said...

bessss...blog lu semart!

alif ismail said...

@afeb pilah thanks.... xde lah semart sgt...masih tengah nak susun bagi kemas... kritik2 lah mana yang nampak tak OK tu...

~syue~ said...

eh, ada org dari masa depan dtglah ! hehehe

blog u kemas, n salu lah update yg best2 tau..hari hari nnt saya dtg baca cni ek.. tata ^^

atien said...

selamat berblog aliff..:)

alif ismail said...

@~syue~ thanks sis sue sbb puji2 blog yg sekadar pinggiran ni...

insyaallah alif akan muatkan yg terbaik je dalam blog ni...

yang merapu2 tu ade gak...hehehe...

alif ismail said...

@atien thanks sis atien... selamat berblog juga utk kamoooOooooooooooooo......

alif haris said...

haha no biggie la bro :)

keep in touch okeyh :)

M Fizan said...

keep blogging..never stop :)

zuneta said...

selamat datang ke dunia blog ni...dan berblog dengan senyuman...hehe.. cantik header...simple je...follow u, dan TQ singgah komen blog zu...

dyla ^_^ said...

sy pun newbie ^_^
follow sy yerh..

A M E ! said...

alif ! ame singgah sini pule . laa , kenapa alif tak buleh tidur juge ?

ohh btw , selamat berblog ya alif . :D

aqmalazmi said...

welcome =)

Cik Eka said...

alif
cek entery eka ini PASAL ww

http://ekahafizy.blogspot.com/2011/06/ape-wordless-wednesday-itu.html

haffizmohdnoor said...

salam perkenalan,,,

yup berblog lah dengan berkhemah jangan menimbulkan durjana hehe :D

alif ismail said...

@alif haris haha..thanks bro alif haris... insyaallah...

alif ismail said...

@M Fizan selagi nyawa di kandanu badan...hehe..oraits..!!

alif ismail said...

@zuneta thanks sis zuneta sbb puji header tuh... simple je... tak pandai nak design lawa2...

alif ismail said...

@dyla ^_^ thanks sis dyla... done follow you...

alif ismail said...

@Cik Eka thanks sis eka sbb x lokek kongsi info...

alif ismail said...

@haffizmohdnoor thanks bro haffiz...insyaallah dengan bimbingan kawan blogger yang baik2...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

selamat memasuki ke alam blogging. and just keep ur good writting :)

Budak Botak said...

xpa baru ka, lama ka, mari kita sama2 meriahkan dunia blogging...

Entry terbaru -> Tuvalu - Pulau-pulau Yang Bakal Lenyap Dalam Masa 50 tahun Lagi?... (",)

Abu Huzaifah said...

blogger baru ke, lama ke... kita tetap blogger... orait tak?? hoho

NuSaNa NoSa 91 said...

slmt dtg ke dunia blogger, alif~~ ^_^

Umi Asura Sanusi said...

jom ber-blog jugak

Anif Abdullah said...

OK sbg tanda support,anif letak blog alif dalam list :)

Fyqa said...

slmat b'blog ;)

iPai said...

wah2 .. comment yang ke 101 ke?

selamat datang laa kat duni blog ... selamat berkenalan ...

banyak benda yang leh belajar kat dalam ni .. uhuh.. hepi always !!

F A T I H A H M U R A said...

Selamat datang ke dunia blog kepada alif dan juga saye.. hehe.. saye pun baru gak..

A N E F F said...

Selamat Berblogging ^^

Hans said...

aik baru berblog ker?
wahhh
hebat2

Rawatan Resdung

piouspdosh said...

salam ukhuwah..

Selamat berblogging..moga2 sma2 leh saling tunjuk ajar..heheh..

Btw, nice belog!

ckLah said...

Selamat berblog...
Daripada bloger makcik. :D

Iris said...

selamat berblog alief!

dan salam perkenalan =)

zarulfarhana said...

eeehhhh bru prasan....16.8.2011

Muaz Faris said...

kenapa stay kan post ni lama-lama..

Qaseh Qhaleef said...

same la kite...blogger baru jugak...
anyway...happy blogging yurp....

iMBobo said...

Tahniah! welcome to the club!! eh, ade club ke?hihihi

ekmal said...

panjangnya komen nih..smpi pn ke box ni,hehe
pemilihan warna yg unik utk blog ni, pe2 pn menarik la..keep up the good work!

...Minah BluR... said...

oit...lme menyepi. heheeh

NAZRUL AZAT said...

salam perkenalan, yeeayyyyyy

Ahmad Haziq Azlan said...

wah~~~~~~
baru start dari jun rupanya...
tapi dah advance dari yang lama.....
bagus2 aku puji kau...

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support