learn wisdom by reflection, imitation and experience

Kalaulah Office kat Rumah

Assalamualiakum...

Esok keje???? Bila fikir pasal keje semua orang akan stress betul tak????

Bukan sekadar stress memikirkan tanggungjawab terhadap keje, tapi banyak lah benda lain yang boleh buat kite stress... tekanan yang paling malas nak fikir ialah 'jem...jem..dan terus jem...'

tu belum lagi fikir part 'masyarakat' kat tempat keje... kalau geng yang OK alhamdulillah la. Kalau dapat yang tak boleh bertentang mata tu, fuh...boleh buat hilang mood nak keje OK...huhuhu...

Ade ke company2 kat Malaysia ni yang provide office kat rumah??? 

Bestnye kan kalau Office kat sebelah bilik tidur kite kan??....teringin sangat-sangat nak macam tu...

Kalau lah ade company kat Malaysia ni yang ade kemudahan sebaik tu, alif nak sangat lah keje ngan company tuh..

Ni pun dah siap survey dah Office idaman....huhuhu


Dapat office kat rumah yang macam ni, sure alif tak mau benti keje... duduk je situ buat keje 24 jam...



yang macam ni pun OK jugak... kemas dan ringkas je... fail2 bleh letak dekat-dekat dan mudah di gapai...


Wah...tengok tempat keje macam ni terus motivated... tapi macam tempat study je...

hoho...yang ni memang sesuai untuk pekerja yang sangat sibuk dan mementingkan keje-keje office... siap boleh lipat dan bawak balik kampung time-time cuti raye...hehe...


OK...i dunt want this happen.... no komen...


hum... semua ni hanya angan-angan aje lah melainkan kalau 'awak' keje sendiri, maka bolehlah buat office dalam bilik tidur sekalipun... Yang pasti, esok tetap kene menghadap Boss... huhu...
Share:

23 komen:

CutieLiesa said...

kalo dah ada ank cm xsesuai plak.....huhuhu...utk wanita lah...if lelaki...ok kot...heheheh

alif ismail said...

@CutieLiesa wanita pun bole gak wat office kat rumah sis... masa keje cam biase, hantar anak2 kat taska.. pastu balik rumah wat keje office.. after keje kunci lah office tu..hehehe... best kan???? mesti leh curi2 masa gi basuh baju n masak...hehehe...

mR. nAzFaZ said...

wah btul3..klau la ade office cmni..sng je kn..

Freaky said...

opis macam ni memang best la nak tidur dan keje pada masa yang sama

samizul.net said...

Gambar #2 n #3 tu yang umphh.. Memang perlu ada begini juga di bilik sendiri w/pun dah makan gaji, ehe..

hamzah ian said...

umah ku opis ku.. hehehe

alif ismail said...

@mR. nAzFaZ best kan??? bahagia idup x perlu rempuh 'jem' dan halangan2 lain..

alif ismail said...

@Freaky tidur??? hum... memang tu lah cabaran paling kuat bilamana ofis ditempatkan kat umah...huhu..

alif ismail said...

@samizul.net bilik dah ade...cuma nak jalankan keje2 company kat rumah... boleh ke?? hehe...

alif ismail said...

@hamzah ian opisku hidup ku....huahuahua...!!

Pak Dean AS said...

silakan menghantar resume anda ke syarikat saya. kerana syarikat saya menyediakan perkhidmatan seperti yang anda mahukan. heheh =D

alif ismail said...

@Pak Dean AS bia betui pak dean???? meh sini website company pak dean, alif nak try isi vacancy...huuhhu...

MARIA LIZA said...

memang bestkan dapat keje kat rumah..

CutieLiesa said...

@alif ismailhahahahah btol jgk eik....setuju2...

samizul.net said...

@alif ismail
Mana yang boleh, bawa balik lah.. Mana tau di rumah ada lebih ketenangan, fokus, atau semangat berbanding semasa di tempat kerja, haha.

alif ismail said...

@MARIA LIZA betul tu sis maria... yang penting, kalo kat rumah leh wat aktiviti bebas...huahuahua

alif ismail said...

@CutieLiesa kalo setuju, jom join mogok penubuhan ofis kat rumah..!! ngeee....

alif ismail said...

@samizul.net thanks bro...bukan stakat bawak balik keje, tapi kalo bleh bawak balik ops tu skali lagi bagus....

hahahahahaha....

alif haris said...

best kan klu office kt rumah jew .. haha :D

Zul Fattah said...

alif kerja apa?

alif ismail said...

@Zul Fattah keje alif??? hihi... nanti alif gtau k... secara ekslusif.. tapi alif pun dah nak kene berehat dari keje dan sambung pengajian.. sementara masih ade mood untuk belajar ni kan..hihi

alif ismail said...

@alif haris tersangat lah best sebab dapat buat banyak keje dalam satu masa..hihi

Zul Fattah said...

cakap r..dengan member pun nk rahsia.. huhu.. aku..dah berhenti kerja..cuti 4 bulan, kosong, poket pun dh kering ni.. harap ptptn jew...haha..

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support