learn wisdom by reflection, imitation and experience

Contest : Banner/Header Saya Cantik

kawan-kawan yang nak join cepat klik kat gambar atas neh... malam ni kene submit sebelum jam 11.59 pm, cepat2!!!!!







Assalamualaikum... saat-saat terakhir alif ternampak contest ni terus terdetik untuk join sama...

OK, alif nak cerita sket pasal header tuh...

Header alif ni cantik (dorang yang cakap). Kalau lihat pada header tu, ia sangat kemas kerana alif adalah seorang yang kemas...heheheh

Matlamat alif sangat jelas dimana alif menggunakan nama alif sendiri sebagai header sebab alif nak jujur dengan kawan-kawan dalam blog ni.

Tagline alif pula memberi makna bahawa alif masih lagi baru dalam dunia blog ni dan akan sentiasa mencari sesuatu yang berguna untuk dipelajari di internet khususnya dalam dunia blog.

Tagline berada di dalam kotak yang panjang memberi makna walaupun dunia internet ni sangat luas untuk diterokai, namun ia masih mempunyai batas-batas/sempadan yang perlu kita jaga.... manakala titik-titik yang mengapit tagline tu pula memberi makna penerokaan alif di dunia internet ini tidak akan terhenti dan akan terus berlangsung..

Alif telah memilih warna KELABU kerana ia memberi makna yang tepat tentang diri alif iaitu:
 

1. alif seorang yang menarik (perasan...hahahah)
2. alif ingin dikenali ramai.(hurm....)
3. alif suka meluahkan sesuatu perasaan. (blushing....!!!!)
4. alif pandai menawan hati insan lain. (jeng...jeng...jeng...)
5. alif seorang yang kelakar.(wakakakak.....!!!!!!!!)

kesemua ciri-ciri diri alif tu, akan alif gunakan dalam DUNIA BLOG ni...
kawan-kawan yang nak tahu rahsia di sebalik warna, sila klik sini (sempat lagi promote)


itu saja yang dapat alif huraikan....huhuhu (agak skema kali ni)
Share:

18 komen:

adamainaa said...

assalamualaikum, thanks ya alif sebab join contest tu :) hehe

wan_cikgumuzik said...

datang sini atas jemputan.. hahahaaa.. sama2 kita join kontes kawan2 sebagai tanda sokongan kita kepada kawan2 kita..

kalah menang lain cite dan belakang kira,, setuju tak??

ADAM said...

@wan_cikgumuzik

ssetuju cikgu [jerit adam bersama 100 kawan-kawan dia yang lain]

aremieroul said...

he3..alif punya header mmg chantek lah..^^ dan penuh bermakna..klau menang hadiah jngan lupa kongsi tau..he3.. ^^

fareiyka said...

datang menjengah header cantik. . ^_^ simple n kemas. . cantik. . :p

alif ismail said...

@adamainaa waalaikummussalam ww, sama2... hehe...saje mengisi masa lapang sambil luaskan network...

alif ismail said...

@wan_cikgumuzik alif sgt2 setuju lah cikgu!!!! hehehehe...

alif ismail said...

@ADAM kenapa jerit tuh????

alif ismail said...

@aremieroul ye ke mirul???? hehehe... biase je...tak semeriah blogger lain... ok, kalau alif menang kita share fifti2 k!!

alif ismail said...

@fareiyka tengkiu sis yg comei...

dayahchan said...

anda punya lagi cute..sy baru jer hbuat tu..1st time main photoshop buat header :)
http://dayahpunyacelite.blogspot.com/2011/06/contest-bannerheader-saya-cantik.html

samizul.net said...

Alamak, header ku biasa2 jelah Alif.. Kawan yang buat n hadiahkan tu.. Kesian kan sebab header sebelum tu hampeh, hahaha.. XD


Apapun, Good Luck ya! ;D

atien said...

gud luck!!!hehe...

hudaa.udey said...

dtg singgah sini pulak.. amboi simple header tapi byk mksd dsebalik tu..
gudluck ! :)

Met bUjang said...

fulamak sytle + simple la header... cun2.. nak satu hahaha

Yong Sofea said...

berkunjung kembali~ good luck utk contest tu :)

J-Are said...

nice banner..

blog pon best. senang nak baca.

visitor : victim of puncak alam

Zul Fattah said...

ooo... baru tahu.. macam ni rupanya perangai Alif.. haha.. berbeza kita dua..

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support