learn wisdom by reflection, imitation and experience

[ Contest # 4 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!






"Melaka Bandar Bersejarah" itulah Negeri paling bersejarah yang terdapat di Malaysia. Cuti sekolah baru-baru ni memberi peluang kepada alif dan keluarga untuk melawat negeri bersejarah ni. Di melaka memang banyak lah sangat tempat-tempat yang menarik...

Selain Kota A'Famosa, Dataran Lang, Sungai Melaka, Menara Taming Sari dan macam-macam lagi, alif hanya tertarik untuk kongsikan gambar Istana Kesultanan Melayu Melaka ni. Senibinanya cukup indah memukau mata yang memandang tau..!! Memang membanggakan dan mengagumkan. Selain dari itu, banyak juga benda menarik yang dapat di lihat di istana ni kawan-kawan....!!

Apa lagi kawan-kawan, Jom lah terjah Melaka..
Share:

12 komen:

Shehan Ismail said...

usha2 contest prince..hepi melancong yer? usha cni.. http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/06/contest-2-anda-bagi-gambar-prince-bagi.html

alif ismail said...

saLam shehan...eh... kiTe ni adiK beradik ke??? hehehe..

alah melaNcong dalam negara je... biase2 je bawak orang tua jejalan..

amiraliyana said...

cantik gambar2 tu..

alif ismail said...

@amiraliyana: thanks sis amira, ye betul Melaka sgt cantik... nanti bercutilah kat sane ye..!!

Amiruddin said...

kat lam tuh patung ke org btol...nmpk cam btol jer....hoho

farisha adnan said...

best die pergi melancong..gambar pun cantikk

alif ismail said...

@Amiruddin hehehe... patung lah bro amiruddin... thanks datang jenguk2...

alif ismail said...

@farisha adnan ala...stakat melaka je sis farisha...tapi mmg best pun sbb alif sempat naik sampan kat sungai melaka... mmg umphh!!!!!!!!!!

Eza Elhanis said...

Salam . Alif , hee lawa gambar . Yang gambar dekat Balairong Seri tu macam betul je :DD

alif ismail said...

@Eza Elhanis xde la lawa mane pun sis eza... hehe..yup mmg mcm betul kalo tgk dalam pic.. but kalau yg real, xde nye nampak betul..

glittery diamond said...

salam alif,
ur pics so nice...
cantik3....

alif ismail said...

@glittery diamond terima kasih sis diamond... biase2 je gambat ruh..hehe

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support