learn wisdom by reflection, imitation and experience

Satu Kebanggaan atau Satu Petanda?




maksud hadis 
"Akan terbina mercu tanda yang lebih tinggi daripada Kaabah sebelum berlakunya Qiamat" 




....adakah kita perlu kagum tatkala melihat keindahan menara tersebut atau hiba lantaran memikirkan kiamat 
sudah hampir tiba...??



Share:

10 komen:

einz miszmessy said...

gusar.....mmg da lama melihat....cume tak tergerak aty tok menulis...alhamdulillah....ada yg telah menulisnya....terima kasih kerana berkongsi~

adamainaa said...

dah pernah baca pasal ni dulu. ni semua lebih kpd kebanggaan :D

Areef Ibn Naim said...

salam,

setakat ni sume ok jer... simple, n kemas... suka tgk newbies skrg tampil ngan ide baru... dulu ms sy jd blogger ntah pape jer... nak wat blog pun, siap google 'cara2 nak wat blog', hehehe... skrg ni ramai blogger yg rajin wat tutorial, so tu byk membantu...

erm, dok terpk bila bc maksud hadis tu... mmg ada kebenarannya...

alif ismail said...

@einz miszmessy memang perlu untuk saling ingat mengingati... supaya kite tidak akan lupe...

alif ismail said...

@adamainaa iye bro, perkara ni dah lama but alif saja post supaya kite sentise beringat selalu bahwa dunia dah hmpir kiamat... itu je cara dakwah sambil santai..

Gadis Merah jamBu said...

takot ='(

alif ismail said...

@Areef Ibn Naim thanks...dgn adenye yg lebih senior, senang lah sikit untuk timba ilmu..

dah bayak perkara yang disebut dalam hadis berkaitan kiamat benar-benar berlaku sekarang..

TeAqArH said...

kebanggaan..xpelu la bangunan tinggi2 ni..sekadar nak membangga diri..x bawak pekdah...memang dunia akhir zaman..

Zul Fattah said...

bahaya ni.. kiamat dh nk dekat..

feza said...

sesungguhnya Allah maha mengetahui. Walaupun Al-Quran telah lama wujud, tapi manusia tak merujuk pun pada kitab ini sebelum buat apa2.

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support