learn wisdom by reflection, imitation and experience

Skodeng Aurora Malam-Malam

Assalamualaikum???

Amboi, laju je bile sebut 'skodeng' ye...hehehe...

" Aurora...??? pernah dengar.... ape benda tu? nama orang ke?? brand ke???" keluhan seorang rakan.

Bagi kawan-kawan yang pernah mendengar perkataan AURORA, kat sini alif nak share lah ape sebenarnya aurora nih...

Aurora sebenarnya merupakan satu fenomena cahaya yang terbentuk di permukaan langit...Biasanya fenomena ni berlaku di kutub... 

OK, itu je yang kawan-kawan perlu tahu... selebihnya, tanya lah abang google ye...

Ok, jom kite skodeng aurora...












alif nak share lagu ni.....


Aurora - Estranged

aurora oh aurora
pentingkah kamu itu
kenapa aku terpegun?

aurora oh aurora
selalu disanjungi
pernah ditanya mengapa?
ku tatap, berseri, berwarna hijau
yang menawan sanubari
walaupun jauh
kamu dekat di hati
pandanganku menanti mu

aurora
kamu memberi
kembali mencari
aurora oh aurora
dari manakah kamu
kekal kamu sungguh jauh

aurora oh aurora
tidak ada bunyi mu
sanggup aku tetap menunggu
terdiam kerana berwarna ungu
ku putuskan biar bisu
walaupun jauh
kamu dekat di hati
pandanganku menanti mu

aurora
kamu memberi
kembali mencari
malam ini
aku sendiri
menumpu langit sambil berkata
gembira kamu disana
ku lihat, tersenyum, berwarna merah
ku tau kau selamat




- alif ismail -
Share:

20 komen:

Anif Abdullah said...

ouh baru aku tahu..cntiknye...

iedaurora said...

heyy its my name! wondeful view....

Aman Ibrahim said...

heard about this before, teringin nak pi tengok, Subhanallah~

zuneta said...

wow, cantik...subhanallah...ciptaanNYA... nice info...

haslinda said...

laaa... ingat kan aurora nak muncul kat langit malaysia ni. bru nak eksaited nk tgk. hehe... ^^

afeb pilah said...

cantek kan ciptaan DIA...ermm...

alif ismail said...

@Anif Abdullah alif pun baru tahu gak...hahahahah... cantik kan ciptaan Tuhan...

alif ismail said...

@iedaurora hehehe... pinjam nama sis ieda jap heh...

alif ismail said...

@Aman Ibrahim tengok je senja nan merah kat kaki langit bumi malaysia... lebih kurang je aman...hehe

alif ismail said...

@zuneta syukurlah kerana pemberian mata yang dapat melihat kuasa Yang Maha Esa ni...

alif ismail said...

@haslinda aurora kat malaysia ade gak... langit warne jingga tuh... hehe...

alif ismail said...

@afeb pilah cantik yang lebih dari keta2...hehe..

alif haris said...

aurora ni memang seriusly cantik gile .. subhanallah ..

tp aku tak pernah nmpak live .. kt gamba je .. hahah

Abu Huzaifah said...

cntik betul aurora... rasa nak tgk depan2... =..="

NuSaNa NoSa 91 said...

subhanallah~ mmg cantik.. kalerful.. ada satu animasi tu, alaaaa, yg pasal bear2 tu, yg manusia jd bear tu, lupa la nama animasi tu, tp ada la dia tunjuk aurora2 ni.. cantik2~ ^_^

alif ismail said...

@alif haris haha... alif pun x penah tengok...ni pun baru tau lepas google2 kat tenet..

alif ismail said...

@Abu Huzaifah segala puji2an hanya untuk Penciptanya...

alif ismail said...

@NuSaNa NoSa 91 cantik kan!!! cite ape ek???? ceciter kat alif...

Zul Fattah said...

cantik bro.. itu ciptaan tuhan kn?

alif ismail said...

@Zul Fattah ye...semestinya ciptaan Yang Maha Berkuasa wahai saudaraku...

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support