learn wisdom by reflection, imitation and experience

Doodle atau Dodol????

Assalamualaikum...




Doodle??? alif memang tak tahu menahu tentang benda ni....

Bila semakin ramai kawan kat blog ni, semakin banyak jugak blog yang alif lihat ade katun-katun yang comel nih... mula-mula alif ingatkan katun ni dorang cuma donlod kat intenet, lepas tu selidik punya selidik rupa-rupanya dorang buat sendiri watak katun tu....

fuh..... memang terkejut jugak lah sebab tak sangka walaupun masih budak-budak tapi adik-adik kita ni dah celik IT... dan rata-rata memang bijak menggunakan photoshop... bagus lah, sebab zaman-zaman sekolah alif dulu tak terdedah pun dengan benda-benda macam ni...

huhu..demi taknak ketinggalan zaman, alif pun cubalah jugak godek-godek photoshop untuk hasilkan doodle yang cute macam dodol nih... alif tak lah kretif sangat...cuma tiru idea orang lain je...hehehe...

lepas ni boleh la sape-sape anjurkan contest doodle plak... huhu...















 Ini aje lah yang sempat alif belajar buat masa ni...
seronok jugak layan benda nih...hehehe...
Share:

10 komen:

TeAqArH said...

wow..jeles..tqah x tahu sgt gu pS..:(

alif haris said...

bestnye ..dpt buat doodle .. bro .. ade link nk donwload photoshop ??

Eza Elhanis said...

Lawalah alif buat . Eza try buat tak jadi , hampeh je .

alif ismail said...

@TeAqArH sis teaqarh jgn jeles... alif pun baru belajar ni... learn from zero jgk...

alif ismail said...

@alif haris bro dapat tak donlod PS??

alif ismail said...

@Eza Elhanis mane ade comey pun... x pandai lagi... eza kene pektis... kalau basic dah ade, insyaallah lama2 akan boleh buat mcm alif ni... alif ni pun guna yang asas2 je...

nsdahlia said...

postlah cane alif lukis. nak belajar jugak!

singgah sini!

alif ismail said...

@nsdahlia aiyo sis...bukan xnak share ilmu tapi agak complicated kalo nak buat tutorial kat sini sbb x reti nak explain n takut org tak faham...

Photoshop ni byk die punye step2 yg kene faham...

kalau ade asas insyaallah senang untuk lukis doodle nih...

Eza Elhanis said...

Yelah , mmglah betul . Tp tangan ni haa , bukan main keras lagi haa nak lukis2 benda doodle ni . Kalau ats kertas tkpe , rasa nak cilok satu . Haha , :p

atien said...

waahhhh...semua comel...

rasa mcm nak je satu.!

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support