learn wisdom by reflection, imitation and experience

Sugar Glider

Assalamualaikum...???


Sebenarnya alif dah lama tahu pasal haiwan peliharaan eksotik yang comel ni, tapi alif tak lah ambik kisah sangat... Tapi bila lihat Majalah 3 tadi, hati alif macam terdetik plak untuk meminati haiwan kecik yang comel ni...

Haiwan ni sangat manja dan mudah dijinakkan... Apa yang alif tahu, haiwan ni sukakan buah-buahan manis dan sebab itulah namanya 'Sugar Glider' Glider tu plak sempena dengan kehebatan haiwan ni membuat aksi meluncur (terbang).

Alif macam berminat nak bela sekor dua haiwan ni memandangkan alif ni sunyi je duk rumah.. Alif dapat tahu bahawa umur yang sesuai untuk dibela ialah sekitar usia 2 bulan sebab masa tu haiwan ni masih kecil dan mudah untuk dijinakkan dan dimanjakan.

kawan-kawan tahu tak kat mana alif boleh dapatkan haiwan ni dengan harga yang murah?
Share:

12 komen:

Mohd Zakwan said...

kakak Yuyu kenal ? dia pun berminat dengan haiwan ni ...hehe
Sugar Glider mahal kot ..

p/s : cepat gila followers menaik . alif buat ape ye ?

Jom TERJAH Blog Zakwan !!

Mohd Zakwan said...

kakak Yuyu kenal ? dia pun berminat dengan haiwan ni ...hehe
Sugar Glider mahal kot ..

p/s : cepat gila followers menaik . alif buat ape ye ?

Jom TERJAH Blog Zakwan !!

Alisya said...

alisya pun terfikir nak buat entri pasal suggie ni jugak..hehe..adik ada bela seekor suggie nih...

boleh try tny kt page Malaysia Sugar Glider Owner Club di facebook..mereka bertukar-tukar pendapat di situ.

WARDAH ALISYA

alif ismail said...

@Mohd Zakwan tak kenal loh kak yuyu...xpe nanti alif terjah kak yuyu..

ye haiwan tu mahal...dalam rm200++ rasenye...

ok, nanti alif terjah zakwan!!!!!!!!

hehe..

alif ismail said...

@Alisya ye ke alisya??? sis pun mesti minat kan kat haiwan tu...

comey lorh...

rase cam nak geget2 je...huhu

Mohd Zakwan said...

Anda telah di-tag untuk join giveaway .. kalau rajin meh la join ..hehe :)
http://smileasuwant.blogspot.com/2011/07/saya-nak-ga-dari-korea-dan-bandung.html

Siti Arfah said...

Sooo cute sugar glider itu ! :) . N sory, xtau lak nk dpt mne haiwan neh .

TeAqArH said...

memang comel pun...teaqah nak beli dlm bln9 nnt..wat peneman kat u..^_^

Anif Abdullah said...

serius tomel.. tapi penjagaan kena rapi la sebab padanlah dengan harga dia :)

vampire's lovex said...

semua nak bela sugar glider habes sapa nak bela rebit ??? kesian rebit...

niesasukasuki said...

boleh beli online dekat mudah.com :)

Eza Elhanis said...

Ohh ni eh Alif ckp tadi ? Haa , paling murah dalam RM250 . Betul ke ? Eza tengok sini je . . .

http://mysuggieclub.wordpress.com/2010/01/27/the-real-costs-of-keeping-sugar-gliders/

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support