learn wisdom by reflection, imitation and experience

Segmen: Istana Biru Nak Berkenalan

Assalamualaikum...

Setelah dijemput khas dari pemilik blog serba biru, alif tak nak ketinggalan lah untuk join segmen kawan alif nih...

tak sangka pula doodle pertama yang alif hadiahkan untuk kawan blogger dah dimuatkan kedalam banner yang cantik nih... hihhihi...




Nama penuh alif, 

Muhammad Alif Noor bin Ismail.  

Ape yang menarik nama alif ni ialah dalam ramai-ramai adik beradik alif (12 orang), nama alif ni adalah satu-satunya nama yang dikurniakan oleh ibu alif. Yang lainnya dikurniakan oleh arwah ayah alif. Jadi tak hairanlah kalau alif sangat rapat dengan ibu alif...

Maksud nama alif ye... Muhammad (yang terpuji), alif ( mesra, kawan yang baik, satu), Noor (cahaya). 

semestinya alif suka nama alif kerana nama ni sangat mudah diingati dan ringkas. 

sifat baik pada diri alif.... hum, kene kenal dulu alif ni macamana sebab malu lah nak cerita kat sini...hihihi... apepun alif ni sangat pemalu tetapi mudah mesra..

sifat tak baik alif ialah alif ni suka pendam perasaan dan susah nak luahkan kalau ade sesuatu masalah yang berlaku.. Bagi alif, biarlah diri alif yang susah asalkan orang lain mendapat kesenangan... 

itu saja ringkasan diri alif...
Share:

18 komen:

PeRmAtA bIrU said...

hahah.. thanks alif sebab join segmen nih.. sangat2 menghargai...

istimewa la alif nihkan??? satu2nya nama dari ibu aliff... mesti anak mak...:)

nama dan maksud sangat sedap aliff.. tapi selalunya noor di depan alif, tapi alif noor dibelakang.. unik...

saya pon pemalu gak... heheheh...
jangan selalu pendamkan perasaan yer alif... nanti x elok... nanti sakit jantung.. hehhe...:)

sangat2 berterima kasih kat alif sebab join segmen nih and wat doodle yang saya dah guna untuk banyak benda tu.. heheheh..:)

Pencinta Bulan said...

haha.. anak mak..? pemalu kew? biasa r tu.tapi pasal bab pendam perasaan tu.. aku faham yg tu..hihihi..

merahitujambu said...

anak mak?comel je...pemalu tu wajib ada tp xmoh la malu sgt...awok tu lelaki sejati...mesti cool...comel doodle awok

anamizu said...

wahh uniknye name alif..
MUHAMMAD ALIF NOOR :)

salam kenal dari cik ana ^___^

sara zainol said...

sedap nama kamu :) bermakna senuanye :) semoga menjd insan yg cemerlang :)
byknye adik beradik kamu? 12 org.. hapeningnye umh.. :)

farah hanim said...

woww
anak mak
sush nie kalo nnt nak kwin
hehee :)
hye alif
hohoh :D

QueeN TerataI said...

anak mak eh.. xdela sush kalo kawin pun.. kalo mak tu sporting confirm isteri alif yg paling beruntung!! :)

salam kenal yer... queen dtg dr segmen yg sama

Pink Diva™ said...

Confirmed Shy guy..even his photo is not in this blog..:)

Salam kenal dari segmen yang sama

NoRa DaDiLLa said...

Hai alif... dtg dr segmen yg same... heee... wahhh... ramainya adik beradik... meriah tu!

Afiqa Dayana said...

wahh, sedapnyaa namaa ~
pemalu ? samelaa . hehee
selamat berkenalan !

Cik Bell said...

singgah dari segmen yg sama ;)

suka pendam perasaan? huhuh,,sama la kita...nak meluahkan,kadang benda yg xbleh nak share dgn sape2..kita hnya kongsi dgn Allah je..huhu ;)

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..
haha..anak mak..? hehe
anyway..happy blogging..


http://zulfattah.blogspot.com/

Muhammad Burn said...

samalah kita. lelaki pemalu. huhu. salam kenal :)

twinkeenabilah said...

Singgah dari segmen yang sama :)

Salam perkenalan :D

Takpe jadi anak mak. Mak yang lahirkan kita so kita memang anak mak lah kan. Tk kan anak makcik pulak :p

yayath said...

hye:)singgah sini dari segmen yang sama^^

salam perkenalan:)heee

CIK PARO! said...

alif noor!
salam perkenalan..
nnti nk letak nama anak la..
mcm best pulk..
hehehhe

3no gr33ny said...

anak mak yang manja ke yg cool ni..hehe...
samat berkenalan..dr segmen yang sama =)

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support