learn wisdom by reflection, imitation and experience

Alamak....

Assalamualaikum...

Ya Allah... Sedar tak sedar rupanya dah nak hampir seminggu alif berada di tempat dan dunia baru yang masih lagi asing dan menjadi tanda tanya ( hahahah...)..

Alhamdulillah first week bergelar student membuatkan alif rasa happy dan bersemangat sebab terlalu teruja dengan dunia student (maklumlah dah terlalu lama sangat kot berehat...hihihiih...). Kawan-kawan kat sini pun baik-baik belaka, walaupun semuanya masih muda-muda dan berpangkat adik, tapi semua menghormati alif dan yang paling best siap panggil 'abang alif' lagi.... hahahahaha... Housemate dan roomate pun baik-baik dan best giler... syukur sangat sebab alif terpilih untuk sama-sama berjuang dengan golongan budak-budak ulat buku nih... (cuak jugak sebenarnya...huhu)

Kolej 17 yang menjadi kebanggaan kami semua...huhuhu)


alif terpaksa curi masa ni dengan ber'online' kat fakulti je sebab wifi kat bilik kolej alif masih belum dapat digunakan (masalah teknikal katanya...). Tengok lah seminggu dua lagi kalau tenet dah OK, alif akan kerap update blog nih. Rasanya terlalu lama sangat dah alif tak bagi DODOL kan??? kawan-kawan yang tengah Q tu pun mesti tertunggu-tunggu giliran mereka... Sabar je adik kakak, abang... alif akan cuba sedaya upaya untuk siapkan satu persatu...

Lusa akan berlangsung Majlis Malam Tunas PUTRA dimana majlis tersebut adalah bertujuan untuk meraikan seluruh mahasiswa-mahasiswi PUTRA. Sekali lagi alif diberi kepercayaan dan di lantik sebagai Pengarah dari Kolej Medik bagi tujuan kelancaran persembahan/pertunjukan wakil kolej kami. Walaupun agak terkejut dengan pemilihan yang di buat oleh Dr. Awang (penasihat kolej medik) tapi apakan daya.... terima sajelah kepercayaan beliau sebagai satu cabaran dan langkah pertama alif untuk aktif di Uni ini... Semoga Allah permudahkan segala urusan kami..

Orait sekarang menunjukkan jam 6.13 pm dan alif perlu bergegas balik ke kolej dan siap-siap untuk aktiviti latihan pada malam ni. Perut pun macam dah lapar....

Selamat berjumpa lagi ye kawan-kawan Blogger!!!! miss u all so much!!!!!! muahhhhhhh........!!!!
Share:

16 komen:

Mohd Khairi Khadzir said...

hoho.... best kn jd student haha

Puan Kutu said...

bestnya jadi student,rindu momen itu.hehe..teruskan perjuangan!bagus tu dah diberi kepercayaan, kena buat sehabis baik yer alif!

3no gr33ny said...

tggu aje dodol alif p sabo je yer..hamba pon paham sgt hidop sbg student ni..huhuu..

||aLeaSaRa|| said...

owh jgn lupa rajin update n3 utk kitorg tau!!!alah takpe kite semua sggp tgu alif buatkan doodle..jgn lupa tau ^-^

smga khdpn alif spjg di sana dipermudahkan Allah,jgn tggl solat tau!

hafrawiey ozakawa said...

do da best...stdy smart okeh....

follow back

QasehSuci said...

baguslah alif seronok hdp abg sudent...tggu gak dodol alif. but Qaseh faham sgt sbb Qaseh pun student gak.

Zul Fattah said...

haha.. ok Alif.. aku tunggu ko.. huhu..
aku pun dah jarang update blog skrang.. line slow sangat kat sini.. huwaaa..

Kiyanda Kurniawan said...

Follow back please

Zul Fattah said...

Alif.. baik ko remove follower ko yg ke 586 .. itu blog blue doe..

Siti Arfah said...

Slm,,ape khabar? Br sempt ziarah kwn2. :). Em sme la situasi kte,, dh kre smnggu stay kt tmpt dan dunia baru. Moga segulung ijzah bkal brada d dlm genggaman kita nnt. Moga kita sama2 trus brsmngt utk blaja dan blaja,, :)

Adylia Qarissa said...

wah!! lepas nie pasti sibuk dengan kerja sekolah dan exam lak ...selamat belajar alif :)

Ad Rifza said...

Salam...wah dah further... alhamdulillah.. Moga terus berjaya dan dapat capai apa yg alif cita2kan..INSYALLAH

Cik Awin said...

che mat jd student kembali...kali ni berapa thn lak?

Suhazli said...

nape 'abg'? umo alif bape? freshie gak kan? hurmmmm

senyumSOYA said...

err..aliff..panggil k17 la...
kolej ni bukan ada medic ja.. hehhehe
byak kos lain yang best2 lagi kan.. Diet, PKK,KPP,semua power2...
hehehhe

DoodleLicious said...

Laaa..dekat jer kita. jarak 5 minit perjalanan jer pun...

hehe, sory pasal dudel tu
masa tukar template, bloglist hilang.
Pastu cari2 adress blog kamu, x jumpa.

Thanks sebab muncul kat komen box =D

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support