learn wisdom by reflection, imitation and experience

Review: Blog Alif Ismail Sangat Kemas Tapi Suram

Assalamualaikum dan Selamat berhujung minggu....!!!!!!!

Dikeheningan pagi ni alif nak review insan ke-3 yang join segmen alif. Jom kite dengar ape kritikan dan cadangan hamba Allah kat bawah ni...



"Ok...Best jugak jadi pengkritik ni. Ala2 juri Akademi Fantasia ker?? Saya takde la nak komen sangat pun. Bagi saya blog AI ni dah ok. Ramai je follower dia... sebab AI baik hati.. buatkan doodle mata besar yang comel & kiut. Tapi kan...AI....bila nak buat tuk saya. Saya duk tunggu tau..sampai saya pasrah & buat doodle sendiri..tapi x comel macam awak punya la...

Pada saya, AI ni sangat kreatif & inovatif. So, kan bagus kalu appearnce blog ni lebih ceria sedikit.. takde la nak suruh AI buat style ala2 girlist ke apa... kasi ceria sket la..guna warna yg menarik..bleh pakai hitam...tapi combine dengan warna biru ke..merah ke..kuning ker...janji nampak cerita. Bukan apa..memang hitam itu menawan..tapi kalau combune ngn kelabu tahi anjing..aduhai...suram jer rasanya....sorry ye..komen macam ni pulak.

Tatasusunan & design kat blog AI ini pada saya kemas...memang sangat kemas la..berbanding blog saya ni. saya ni nama jer tahu guna perisian grafik..tapi malas nk goek2...konon busy la..so saya pakai template yang ada jer...tapi memang nak sangat tukar cat & esign 'rumah' saya...raya pun nak abis..tapi rumah buruk jer....

Kalu boleh AI banyakkan la ikon2 grafik. Since AI ni  pun sangat kreatif kan...sebab...grafik lebih senang 'ditangkap' oleh mata berbanding tulisan. Lebih menarik kalu AI gunakan doodles je bila berceritera dalam blog AI ni. pasti menaraik & tertarik la semua orang...

Panjangnya kritikan saya..tapi bukan nak kondem AI tau...anggap lah ia kritikan membina untuk AI lebih maju dalam ARENA Blogging ni.. Caiyok!!!!!!!!!!

Apa macam?? ok tak komen saya??"


P/S: Terima kasih Sis Safina.... hurm, nak jadi ala-ala pengkritik Akademi Fantasia ye..??? hehehehe... alaaaa, jangan lah puji lebih-lebih part doodle tuh sebab alif bukannya pro sangat pun... nak kata kretif dan inovatif tu jauh sekali sebab masih banyak kelemahan dan kekurangan pada dodol alif tu...

ye, alif mengaku blog alif ni memang suram dan tak ceria... kenape ek???? sebab alif memang tak suka serabut-serabut dan warna-warni ala-ala festival warna-warna Malaysia... tapi betul jugak kata safina, penampilah yang ceria tu sangat perlu bagi penggiat doodle kan....huhuhu...

memang alif teringin nak buat entry yang melibatkan doodle, tapi alif tak sehebat Abu Huzaifah....huhuhu... alif tak kretif macam die... tapi dalam hati memang teringin nak buat entry bergambar dodol... seronok kan????? apapun terima kasih ya!!!! segala kritikan yang membina ni alif akan semat di dalam dada....( ayat tak bleh blah...)
Share:

8 komen:

Puan Kutu said...

suram ke tak tu terpulang pada persepsi individu.bg akk sesuatu entri tu lg penting untuk menceriakan sesebuah blog..apa ada pada rupa..haha..

Dylla Abas said...

setuju dgn Puan Kutu.tapi,mungkin ada yg suka "love at the 1st sight" apa pun bg sy blog Alif ni ok sgt dah..

3no gr33ny said...

pada hamba..xsesuai la pulak ek kalau halaman seorang pria berwarna warni..huhu..semacam lak t

Zul Fattah said...

erm.. suram mungkin ada kot.. aku tak reti r pasal warna2 ni.. yg aku tengok ok je.. lain org lain cara.. haha..

Abu Huzaifah said...

kamu boleh buat... dah ade identiti tersendiri... simple bersahaja :)

anamizu said...

pd cik ana ok je dah..
LELAKI + HITAM +PUTIH + KELABU
memang sinonim la kan? hehe
yang part kalo tambah entry berdudel
tu maybe bagus jugak..
konfem mate terbeliak je tgk dudel2
comel yg alif lukis..
mcm bace komik la konon2..hehe





luv,
cik ana

Anif Abdullah| AA said...

yang pasti orang suka doodle kamu pakcik oii... teruskan berkarya ^^

NajaHmaDi said...

saya ingat aliff tak review lg....hehe...sy yang tak perasan... apa pun kritikan tu untuk membina..bukan nk kondem ke aper...

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support