learn wisdom by reflection, imitation and experience

Review: Kemas, Comel Sangat, Kite Suke Blog Alif Ismail

Assalamualaikum w.w...???

Rasenye dah lama sangat dah alif tak REVIEW komen kawan-kawan alif yang join segmen alif tempoh hari.

Oraite, takpe...lagipun segment tu masih lagi berlangsung hingga sekarang. Sesiapa yang nak join, boleh klik kat sini.

Pagi ni, alif nak share ape kata seorang Mamat encem si pemilik blog kat bawah ni berkenaan blog alif...

Jom sama-sama baca...





Ini Adalah kali pertama aku join contest sejak aku mula berblog dari tahun 2008..hehe.. Sebelum ni aku jumpa contest tak terpikir pon nak join.. haha.. tapi kali ni nak jugak mencuba nasib..hehe.. Bukan apa aku 1st tengok hasil kerja Alif Ismail ni aku dah terpaut dah.. serius lawa.. comel lotte.. Apa yang lawa dan comel lotte tuh... Tu ha dia punya doodle... aku tengok dia wat doodle untuk membe dia kat blog Zul Fattah .. Serius tak tahan nak tahu macam mana muka aku bila di doodlekan..haha.. sebab aku tengok muka Zul Fattah tu nak2 sama dah.. walaupon tak tengok muka dia yang sebenar dan penuh..hehe..

Oraite untuk aku sertai contest ni aku kene pilih perkataan yang kat atas tu (dalam gambar) tentang apa yang aku pikir mengenai blog Alif Ismail ni.. Jadi, bagi pendapat aku 3 perkataan yang aku pilih 1. Kite Suke!! 2. Comel sangat!! 3. Kemas... perkataan yang paling aku pilih KEMAS a.k.a kemah kemming..hehe..sebab apa, sebabnya ramai orang yang boleh hasilkan blog tapi berapa orang ja yang boleh hasilkan dengan kemas dan menarik perhatian.. sekali pandang pun kita boleh tahu yang blog tu kemas ataupon tak.. kalau comel2 tu setiap blog byk yang comel2... kemas tu susah nak jumpa..hehe.. satu lagi yang Alif Ismail nak iaitu cadangan untuk penambahbaikan untuk blog dia tu.. bagi aku yang tak berapa arif dalam bidang seni ni... blog dia dah ada umppph!! cuma aku rasa blog dia patut dihiaskan dengan doodle2 yang dia buat tu contohnya di bahagian header tu... xsemestinya bentuk muka orang ja... buat la menda2 lain.. baru nampak skit originality dari hasil air tangan Alif Ismail tu sendiri.. tapi jangan la sampai crowded sangat. buat masa sekarang aku memang suka dengan air tangan dia yang sekarang lagi2 tang doodle2 tu (bukan nak mengampu eh..hehe)... tu ja cadangan aku... mungkin orang lain yang lebih arif dalam bidang ni boleh hasilkan cadangan yang lebih bernas untuk Saudara Alif Ismail ni... hehe

Tak saba nak tengok muka aku versi Doodle.. tu pon kalau terpilih...hahaha... papehal sekurang2nya aku dah cuba..hehehe...

p/s: Umor dah tua (menjengah alam dewasa pada 26/9 dua ari lepas..) tapi nak jugak doodle2 nih...wahahahahaha



p/s: wah.... dah baca??? tengok tu ape yang ABE tu cakap (nak panggil ape??? sebab tak tahu nama). First time tuh abe dari KELATE ni join segmen aka contest...!!!!! syabas..!!!!!!!! syabas..!!!!!!!! rasenye memang tak lengkap hidup seseorang blogger zaman moden ni kalau tak join sesuatu contest yang dianjurkan oleh blogger-blogger kite kan... penyertaan macam ni lah yang menghidupkan lagi dunia blog!!!! Syabas sekali lagi untuk abe kite nih...hihihi...

Oraite, terlebih dahulu alif nak ucapkan ribuan jutaan terima kasih lah sebab abe ni sudi join segmen alif, memang exited jugak lah alif baca komen abe ni sebab semuanya memuji-muji alif (blushing nih..). Alif paling suka ayat ni " Bukan apa aku 1st tengok hasil kerja Alif Ismail ni aku dah terpaut dah.. serius lawa.. comel lotte.." confirm dapat markah lebih nih...hihihi

Terima kasih lagi kepada cik abe kita ni sebab cadangkan alif untuk memperbanyakkan ikon-ikon atau kerja grafik alif di halaman blog alif. Cadangan beliau amat alif hargai. Suatu hari nanti, alif akan hiasi blog alif dengan doodle2 alif ye...

akhir kata, insyaallah kalau ade rezeki mungkin doodle istimewa kali ini akan jatuh ke tangan saudara ye... jangan lah anggap diri dah tua tak layak memiliki doodle, doodle alif tak mengira umur ye...hihihi...
Share:

9 komen:

Ahmad Haziq Azlan said...

wo wo wo balik kampung~~~

NajaHmaDi said...

komen saya Alif tak review pon.....huhuhuu......

http://najahmadi.blogspot.com/2011/09/kritik-blog-aliff-ismail.html

::FAIZ FARISH:: said...

good luck

merahitujambu said...

good luck aliff

3no gr33ny said...

kemah kemming...hahha (^O^)

alif ismail said...

salam cik najahmadi,

entry saudari alif dah review lama dah kat sini..

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/10/review-blog-alif-ismail-sangat-kemas.html

anamizu said...

"KEMAH KEMMING" hehe






luv,
cik ana

3no gr33ny said...

tuan hamba..!! hamba tertaip nama tuan hamab di sini..

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/11/hamba-terkena.html

InGkLate said...

wah ade peluang nih... hehe.. thanks alif sbab sudi review... =]

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support