learn wisdom by reflection, imitation and experience

Tanya Pendapat: Lelaki Jambu VS Lelaki Macho



Assalamualaikum....


Lelaki jambu seringkali dikaitkan dengan kelembutan????? betul ke????
Lelaki macho pula dikaitkan dengan keganasan??? eh, betul ke ni...???

Ape pendapat anda???????
 (sambil-sambil menikmati malam hujung minggu)


Share:

27 komen:

Mohd Khairi Khadzir said...

lelaki jambu:
memg muke hensem n biasanya putih2.tapi xsemestinya lembut..still mcm org normal..

lelaki macho:
macho memg macho tp rasanya luaran je kot macho, dlmnye tah2 lembut n penakut haha . . klau macho, xpyh la tunjuk sgt macho tu, just buat2 biase je barulah org lain respect (^__^)

tu je la komen aku hehe.. klau xbtol, sila abaikn haha

CiK GorGeouS ! said...

jangan saLahkan LeLaki JAMBU sebab muka dia bersih Licin takde jerawat segaLa...tapi dia tetap LeLaki pada hakikatnya, cuma muka dia jee yang nampak macam perempuan..Lain tetap LELAKI sejati *hikkksss*

jangan saLahkan LeLaki MACHO sebab dia pandai styLe kan penampiLan yang cooL dan jugak menarik perhatian para wanita...LeLaki macho nie biasanya seorang yang nampak cooL dan jugak ade cLanz sendiri *gerak macam groupie gak La*


ape2 pon...both stiLL ade daya tarikan tersendiri =)

Lulu Caldina said...

kebiasaannya memang macam tulah.. Apa pun mereka tetap manusia.. masing-masing ada sebab untuk jadi jambu atau macho.. :)

doodle tu cute.. buat sendiri eh? nak juga, sebab mata tu cantik..

adam said...

jadilah lelaki muslim sejati.. cewahh.. hehehe

Rtp Farra Arisha said...

for me, lelaki jambu is probably suited to label as lelaki yang penuh dengan kelembutan, and it doesn't mean this type of man layak digelar pondan and anything relates to it. smart or macho man depends on his own personalities..we don't really mind about this, but mau atau tidak, have to be a pure man!

PeRmAtA bIrU said...

lelaki macho selalunya cool jer... memang bikin cair hati para wanita...

lelaki jambu selalunya comel...:)

fiezmarn said...

jambu guy : lelaki yg cumil,some of them might be lembut and still lelaki tapi comel lote...

macho guy : guys yg teserlah maskulinnya have a nice man look tp xcomel mcm jambu...

anamizu kaito said...

hai mohd jambu.. guwa nak topi tuh.. comel siot PINK! =P







luv,
cik ana

Puan Kutu said...

serous tak reti nak komen.yg penting dua2 lelaki.apalah ada pada jambu dan macho?rupa dan penampilan saja.yg penting dalaman msti cantik..:)

3no gr33ny said...

pada hamba..

lelaki jambu biasanya berkulit cerah dan muka agak comel2 dan sejuk hati memandang..

lelaki macho pula selalunya yang jaga penampilan agar tampil kemas penuh maskulin..

tapi hati manusia ni kita tak dapat jangka..disangka si jambu berhati lembut si macho berjiwa kental..terkadang salah jugak..terjadi pula sebaliknya...huhu

walau papepon..doodle tuan hamba sangat2lah comel keduanya..
(*_*)mata bling3...

Eyda Dania said...

lelaki jambu...lembut..but..die lbh pndai menjaga aty pompuan...hehe...lelaki macho..slalunye perwatakan kasar..hehe..maybe r.

fathiahRAIHANA said...

Hai :> comel, terpegun dengan header tu. hihihi .


ala lelaki yg sememangnya brwajah jambu tak semestinya lembut. lelaki jambu selalunya nmpak kiut kiut aje.

tapi lelaki macho plak tak semestinya ganas . muka aje nmpak brutal . penampilan aje nmpak cool, kemas, hengsem. tapi dlm hati tu ada taman , hihihihi .

Saiazuan said...

hmm aku x tau aku di jambu or mach.. pd aku jambu mengurangkn lelaki sebenar, macho tu melambangkn lelaki.. paham?

Citra NaniZam said...

Kak citra dtg balas kunjungan
X semestinya yg jambu tu lembut dan yg macho tu ganas.. Jgn tertipu dgn penampilan kekadang sifatnya terbalik..harap muka jambu tp kasanova.. Just pandangan kak la..
Beruntunglah kalo dapat pasangan yg jambu/macho.. X tahannya mkn hati jek cemburu kang..hehe

yazidy said...

Lelaki jambu : tak semestinya lembut.. eg : Justin Bieber, Dafi..

Lelaki Macho : tak semestinya ganas.. eg : Robert Pattinson, Aaron Aziz..

Selendang Merah said...

lelaki jambu,
muka dia hensem cara penampilan yang menarik dan suka akan warna pink. Tapi tak semua lembut.

lelaki macho lak muka hensem gak penampilan pon bagus. tapi tak dew pon ganas.

kedua2 nya lebih kurang.

eddy syrol said...

lelaki jambu tak semestinya lembut, just kebanyakan lelaki lembut adalah jambu.beza tau dua ayat tu..heehhehe..

lelaki macho biasanya taklah ganas tapi biasanya lelaki macho ni masculine dan menjaga penampilan machonya, tapi yang ganas itu adalah lelaki yang buat2 macho..hehehhe.tu ganas.

Athira Husna said...

hai alif! tira okey je ngn kedua2 jenis lelaki ni..tp tira lebih prefer lelaki macho.. hehehe.. macam... aaron aziz,fahrin ahmad,adi putra.. diorang xla hensem sgt pon.. tp macho.. tira suke! hehehe.. jambu pulak pd tira mcm fizo omar.. hehehe.. cantik alif buat doodle.. buat utk tira 1 boleh?? hehehe.. tira pon suke blog alif.. simple but comel!

Eiqa Nur said...

kadang-kadang, lelaki jambu lagi cumel berbanding lelaki macho..HAHA
ape-ape pon mereka tetap LELAKI SEJATI

BillyNain said...

lelaki jambu, lelaki macho dua2 hensem..diorg effortless, meaning x perlu control lebeh2 utk kelihatan kacak, sb diorg mmg natuurally dh kcak..cumanya, ada sestengah lelaki jambu yg suka control cute i.e buat2 cute, sesetgh llaki macho pulak suka control macho i.e buat2 macho

Ahmad Haziq Azlan said...

soalan: azlan macho tak?



LOL
haha

blognizamlah said...

lelaki jambu biasanya muke memang jambu la...jambu yang manis2 jambu air tuhh..hahaha..kulit cerah licin bagai...style pun comel2 je...feminin2 sikit (but not gay)...

lelaki macho nie plak kulit pun licin gak but gaya dia lebih macho laa...xde style comel2 ape pon...maskulin type...

ape2 pon terserah pd empunye diri...

p/s: terkesima dengan header kamu..hahaha...besaq kemain...comel2..

Muaz Faris said...

lelaki macho la lagi smart.. ramai perempuan suka.. erkkk, saya ker?

muazfaris.com - ping!

amirnawawi said...

Xtau nak cakap ape.. Tapi rasanya dua-dua tu lelaki kan? yang tu paling penting..haha <-- ape yang aku merepek nih?

Djalzad said...

betul betul,aq s0kong,

Anonymous said...

Saya pilih jambu,nmpk cute jer!!!!

yassin despacito said...

Saya Muka Jambu kot? orang kata Muke saya Jambu ..Btol ke ..nama FB Yassin despacito ..Tgok laa sendiri ..

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support