learn wisdom by reflection, imitation and experience

Review: Blog Alif Ismail Simple dan Kemas

Salam Sabtu dan salam 1 Malaysia....

Seperti biasa, time-time free macam ni alif nak selongkar semula segmen alif yang dah berkurun tersimpan ni.Hari ni alif nak review apa kate salah seorang peserta yang dah mengkritik blog ALIF ISMAIL ni...

jom kita sama-sama bace dan fahami...




kali ni aku di jemput oleh tuan punyer segmen untuk menjoinkan diri...baru hari saya nak update blog..so kte mulakan dengan segmen dari alif...ni kali kedua aku join segmen alif...segmen kali ni alif jemput kte kritik dia punyer umah...so ape lagi hentam sama dia..

walaupom kritik mengkritik ni aku tak pandai sangat...tapi aku cuba ar kan...kot2 dapat lagi doodle comey dari adik Alif Ismail...pandangan aku pada blog Alif ni...simple dan kemas...tak da la serabut serabai dengan widget2..berbanding sesetengah blog lain...macam2 widget ada(macam blog aku ar..tu pom aku dah buang separuh) bila bukak blog Alif laju je(bagi internet kt tempat aku yg macam kura2 ni kira laju ar) tapikan mana shout box?? kenapa buang??? hehe

aku suka blog Alif sebab doodle mata bulat tu...dan doodle2 yg Alif buat memang cute la weh!!!..haha..pastu blog Alif gak ada buat tutorial photoshop..memang membantu blogger macam aku yg buta IT..lagi pom tutorial Alif senang nak faham...dia tunjuk satu2..harap2 Alif selalu dapat  update tutorial photoshop.. Cumanya background blog alif ni bagi la ceria ckit...kaler hitam + kelabu membuatkan blog alif jadi suram dan kelam...kalo hitam putih lagi lawa rasanya...sebenarnya kalo warna ceria lagi ok..sebab budak2 zaman sekarang mudah tertarik dengan warna2 ceria(suka ati je bagi gelaran budak2)..so lagi ada mood nak membaca n menyemak kt blog alif...hehe

emmm ape lg ek??? rasanya dah tak da kot nak komen...nanti komen banyak2 kan jadi lain pulak..aku ni bukan pandai sangat nak susun ayat..ni pom dah jenuh aku cuba susun ayat(bm fail la)

Terima kasih diucapkan kepada Cik Suriya sebab merajinkan jari jemari menaip untuk segmen ni... hehe, cik suriya bertanya alif kemana hilangnye shoutbox alif kan? Jawapannya, alif sengaja buang sebab alif rase macam tak memberi fungsi sangat. Ape kata terus tinggalkan jejak pada ruangan 'comment' sebab kat situ komen anda akan terus kekal untuk dijadikan kenangan...hehehe... kalau setakat guna shoutbox, komen atau jejak anda akan hilang dan susah nak trace semula... itu cuma alasan alif lah...

Tentang tutorial photoshop, sekarang ni alif tengah mengalami masalah dimana kesemua gambar dari blog alif tiba-tiba hilang. Alif dalam proses untuk dapatkan semula semua sumber gambar termasuklah gambar-gambar dalam tutorial photoshop alif. Buat masa sekarang alif tak dapat nak update lagi tutorial sebab kekangan masa. harap maaf ye cik suriya...huhuhu...

Terima kasih skali lagi sebab suka kat dodol-dodol alif yang bermata bersinar ni ye!!! insyaallah kalau ade rezki, cik suraya akan dapat dodol alif lagi nanti...hehehe..

p/s: lain kali rajin-rajin lagi join segmen alif k...TQ... =)
Share:

7 komen:

aNa aNies said...

nice blog :) nice entry :)

Puan Kutu said...

memandangkan taun depan shoutbox dah kena bayar,akk pun rasa nak buang jer.hehe..

aRry ReNnwooD said...

whoa..nmpk kemas n cool..tk pe2..blog biasa tp nmpk mnrik dh kira ok dh,,hehe..isi yg pnting..bukan luarannya..huhu

aRry ReNnwooD said...

whoa..nmpk kemas n cool..tk pe2..blog biasa tp nmpk mnrik dh kira ok dh,,hehe..isi yg pnting..bukan luarannya..huhu

3no gr33ny said...

dlm byk2 doodle yang hamba pernah tgk..mata doodle tuan hamba yang paling memikat hati (*_*)

SuRiaNa RaZaLi said...

salam...bru ari ni sempat singgah..seyesly makin kemas n comey blog alif dgn doodle2 mate bulat nih...segan sebenarnya bile bace blik ape yg kte kritik..hak3..ape pom tima kasih....doodle alif memang cute abis ar...=)

alif ismail said...

@SuRiaNa RaZaLi hehe...thanks cik suria... ape yang nak disegan...??? sepatutnya bangga sebab kritikan dan pandangan awak dan kawan-kawan yang join segmen ni lah yang membuatkan blog ALIF ISMAIL dah jadi macamni rupa...hehehe

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support