learn wisdom by reflection, imitation and experience

Review: Kemas, Cute Sangat dan Kite Suke Blog Alif Ismail

Assalamualaikum dan Salam Sabtu yang indah permai...

Rasenye dah tersangat lama alif tak review penyertaan segmen "kritikan dan pandangan" yang alif rase dah terlalu lama kot alif diamkan. Maklumlah sekarang ni alif bz betul setelah bergelar student ni kan. Harap-harap semua faham situasi alif. Bukan mudah untuk lalui hari-hari sebagai seorang student...(poyo je alif ni..)

Kalau ade sape-sape yang nak join dan inginkan dodol Alif Ismail yang tak berapa cute nih boleh klik kat sini ye. Penyertaan masih lagi dibuka...

Oraite, sekarang alif nak review ape kata seorang peserta dari segmen alif ni.


Pemilik blog yang bernama Cik Nora ni antara kawan alif yang pernah dapat dodol percuma alif satu masa dulu. yang paling best, cik nora ni letak dodol yang alif buat tu pada header die... fuh...bangga jap ni..hihihi...apepun thanks ye cik nora sebab sudi join segmen alif yang tak seberape ni..

alif ingin tanya satu soalan pada cik nora...Kenape lama menyepi???? blog cik nora pun rasanye dah lama tak update kan??? bz jugak ke???? hehe...ok2 alif faham...

Ok, jom kite baca ape yang Cik Nora dah berleter tentang blog Alif Ismail nih..


Kali ni aku nak join segmen blogger Alif Ismail ni. Ada lagi tak yang tak kenal Alif Ismail ni? Hehe. Seorang yang sangat berbakat membuat doodle! Salah satu hasil doodle Alif ni, tu haa kat header aku yang besar tu. Hik.hik..hik.. Terima kasih Alif! Jasamu dikenang. Heee... Siapa nak join boleh klik sini!

Ermm... Encik Alif ni nak mintak pandangan dan kritikan tentang blog beliau. Pada saya kan Alif, blog kamu ni sangatlah KEMAS, CUTE SANGAT DAN KITE SUKA! Hehe. 

Ok, yang pertama kemas. Sebab susunan segala widget Alif tu tersusun dan tak terlalu banyak sangat widget yang entah apa-apa. Lagipun, widget yang banyak-banyak tu hanya memberatkan blog je. So far, loading ke blog Alif ambik masa sekejap je dan tak berat. Eh, tapi mana Alif punya shoutbox? Dah taknak pasang dah ek? Hehe. 

Yang kedua cute. Well, cute dengan doodle Alif tu. Hehe. Setakat ni, header yang Alif buat semua lawa. Memang cantik walaupun simple! Tapi, header yang masa raya tu yang paling cute sekali. Hehe. Alif mesti minat black and white kan? Tapi, kalau Alif boleh tambahkan sikit warna yang terang mungkin blog Alif boleh nampak ceria sikit. Tambahkan warna pada header mungkin? Boleh nampak lebih menarik dan ceria. ;P

Yang ketiga, kite suka! Haha. Yup, memang suka dengan blog Alif. Suka dengan doodle buatan Alif. Hehe. Errr... yang ketiga ni tak perlu nak hurai panjang. Sebab kesimpulannya, kite suka! yeaahh... hehehe... 

Ok, rasanya tu je pandangan dan kritikan untuk blog Alif. Blof Alif ok dah. Tak perlu banyak perubahan lagi. Hehe. Harap Alif berpuas hati dan tak berkecil hati ye. Tu semua pandangan ikhlas dari hati ini. Ceh...ceh... Hehe... ;P


p/s: Terima kasih sekali lagi ye Cik Nora sebab join segmen nih... Untuk makluman Cik Nora, alif memang sukakan warna hitam dan putih. Tetapi disebabkan Cik Nora dah join segmen ni dan telah berikan kritikan dan pandangan yang membina, alif dah pun ubah beberapa tema warna pada blog Alif Ismail ni... ce tengok penampilan baru blog ni, ceria tak dari dulu..???? huhuhu...

Thanks ye.!!!!
Share:

6 komen:

3no gr33ny said...

ok jgk putih htm sbb mnaikkan seri doodle En.Alif yg comel tu =)

C!K NoRa said...

hai alif! hehe... cik nora memunculkan diri!
mintak mmaf ye alif... memang agak lame menyepi dr blog... sebab mmg tgah super duper busy menjalani sisa2 terakhir seorang student! hehe... sibuk dgn final year project... sigh~
anyway.. thanks byk2 k wat review... terharu.. heee... semoga Alif sukses selalu! =))

alif ismail said...

@3no gr33ny menaikkan seri??? wow... jagan jadi serigala dah le ye..hihi..

alif ismail said...

@C!K NoRa hah!!! muncul jugak setelah lama menghilang.. hihi...

thanks jugak sebab sudi join segmen alif nih..

3no gr33ny said...

warna halaman tuan hamba sekarang pon ok jgk..lembut je dipandang

alif ismail said...

@3no gr33ny hahahaha.... lembut ke???? segan plak dah...

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support