learn wisdom by reflection, imitation and experience

Tips Hilangkan Strees Dengan Mendoodle

Assalamualaikum...

Tak keluar tengok wayang ke cuti-cuti ni????

alif cuma nak bincangkan tajuk yang simple je iaitu berkenaan dengan teknik atau cara bagaimana seseorang itu boleh hilangkan stress dengan mendoodle...


Setiap orang mesti ade cara tersendiri untuk hilangkan strees kan??? omputeh cakap 'release stress'. Bagi alif, setelah penat dengan kerje-kerja universiti, penat mentelaah buku-buku dan nota dan setelah penat tidur, alif cuma ade satu cara ja yang betul-betul boleh hilangkan stress dan kembalikan semula mood ceria alif. Nak tahu ape???? hehehe... tengok tajuk entry ni pun dah dapat tahu kan????

Dengan cara mendoodle/mendodol, alif dapat rase ia boleh mengubati strees sebab dengan aktiviti ni, ia dapat membantu alif untuk merembeskan sejenis hormon yang boleh buat alif happy...hehehehe... Walaupun nampak macam keje ni agak kebudak-budakan dan tak mencabar, tapi ia membantu alif untuk melupakan seketika bebanan-bebanan tugas yang terpikul di bahu alif sebagai insan bergelar mahasiswa...

Macammana dengan diri anda???? ape yang anda lakukan tatkala stress menjelma?????

Jawab jangan tak jawab...


Share:

11 komen:

Puan Kutu said...

klu stress akk tido,lupa semua.haha..

hari ni akk msk tomyam dengan ayam goreng.jemput dtg rumah klu nak mkn.hiks..

PeRmAtA bIrU said...

kalau stress saya suka tido.. baru bleh lupa segla2nya.. huhuhu

sPeCiAL oNE said...

kalau sy stress, lbih suka nangis..hehe....=) btw, cntik2 dodol cni..>_<

aRry ReNnwooD said...

klau arry tdor ataupun nynyi hehe

nur syafiqah said...

ambil wuduk -> baca AL QURAN -> tido

Ahmad Haziq Azlan said...

aku stress je mesti makn banyak.
terus pegi kedai, makan bsar terus!!!

3no gr33ny said...

untung la tuan hamba pndai berdodol..tgk comel2 je hasilnye memang hilang stress..

hamba akan buat perkara yang hamba minat..salah satunya..tarian tradisional..xpon..cari idea karang puisi =)

Anif Abdullah| AA said...

tgok orang buat doodle taw lerr.. haha
kalau stress,anip prefer lg karoke.. dengar lagu lama.. bahan yg berunsur lawak n tido :)

echaRierie said...

Org klw time stress bwt doodle rsnye lg stres kot sbb x pndai doodle..hahaha..
Tdo or nynyi is the way sy release stress. :-)

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Saya suka men'doodle', tetapi orang lidi sahaja. :)

Cik Cempaka said...

eeeee...blog dia dah comel giler lah...dah lama cc tak masuk sini sebab problem tenet yang hampes tuh..

eee..comel lah blog dia =DD

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support