learn wisdom by reflection, imitation and experience

Aralon



Assalamualaikum....Salam sahur..

Ha... Nampak tak gambar kat atas nun??? hehe... Sebenarnya alif baru saje siap download sebuah game (versi android) bertajuk "Aralon". Game pengembaraan bersaiz lebih kurang 310MB ni telah berjaya alif download lebih kurang satu jam dengan menggunakan perkidmatan TMNET  wireless yang superb laju ni (ayat sacarstic).

Alif sebenarnya tak tahu menahupun kewujudan game bertajuk "Aralon" ni... Alif saje je nak cuba donlod guna torrent untuk menguji keberkesanannya... Tup-tup mak ai... Canggih and nampak best jugak game ni rupenye!!

First sekali, grafik die memang TIPTOP!! tambah pula bile guna samsung tab 7.7 (skrin AMOLED) ni, memang bagaikan pinang dibelah dua lah..hahaha... Memang cantik dan clear color and grafik die..

Oraite..alif nak review sket tentang game nih... (padahal baru je 0.02% nak start main). Game ni meminta kita untuk memilih watak (avatar) samada "Human,  Elf ataupun Troll" . Dah tentulah alif akan pilih Lelaki manusia kan..huhu..lebih kurang cam gambar kat bawah ni lah senang cite...
.
.
.




Okeh... sejurus dah pilih makhluk kesukaan, game ni minta kita untuk pilih kuasa lak... Samada "Warrior, Paladin, Rouge, Ranger ataupun Maze". Lama gak alif berfikir untuk tentukan kuasa nih...(sambil-sambil teruja).. Lastly alif memilih untuk jadikan avatar alif sebagai "Paladin" yang mempunyai kelebihan untuk memanggil kuasa tuhan die (the power of god) untuk membantu semasa pertarungan.. Hum..nampak macam seram je kan...


.
.
.
.
.
Okeh...gambar di bawah ini adalah avatar alif dengan kuasa "paladin"..huhuhu.. Hensem tak..?? hensem tak?? Macam tak cukup alat je avatar alif ni kan??? dengan bajunya yang takde...seksi betul...


Right, sekarang alif namakan avatar ni sebagai "alif ismail".. hahaha... diriku seorang wira...


.
.
.

Gambar-gambar di bawah ini adalah permulaan ceritanya... Sungguh tak ku duga grafiknya sangat cantik... berbaloi donlod lama-lama... Mujurlah alif tak beli PSPvita...huhu..




.
.
.
.

 Jeng...jeng...jeng... dan pengembaraannya telahpun dan akan bermula di sini...


Jadi...alif sekarang dalam mood "aralon"...  Game ni alif rase akan menjadi lebih complicated kerana banyak unsur-unsur yang alif pun tak faham dan masih dalam proses untuk memahami..

Okeh..alif da nak sambung main game ni sampai waktu imsak insyaallah...


p/s: sesiape yang penah main game ni, tolonglah bagi tip-tip yang berguna..kalau bleh nak elak guna cheat...huhu..

Share:

6 komen:

SoLy SoLicious said...

wahh.. kite reti men game tanam2 pokok je....heee

Ameerul Ashraf said...

Dahsyat nye game gini..
x reti na main uh! HAHA!

Edy Fee said...

mcm gempak..saingan dota la ni..hehehe
cume muka je tak bape real

3no gr33ny said...

huhu..dasyat betul game ni..berpeluh hamba tengok..huhu

Isabel Diaz said...

Assalamualaikum, di sni sya nk bg taw sya tag anda utk giveaway rara-zura.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html. Sowie lah law menyusahkan.. :)

anamizu kaito said...

wahhhh canggihnye gadget.. cik ana xde gadget canggih ceni la alif.. xleh nak "aralon" huwawawawa






Luv,
cik ana

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support