learn wisdom by reflection, imitation and experience

Jumpa MUG

Salam Tengahari yang indah..

Okeh...disebabkan sekarang ni alif dah ade masa sikit-sikit untuk merehatkan diri dan menjenguk blog, jadi alif akan cuba untuk berkunjung ke blog rakan-rakan yang lain disamping mengupdate entri yang sebegini..huhuhu...

Tengah sibuk-sibuk mengemas rumah di bahagian atas vila usang ni, tiba-tiba alif terserempak dengan sesuatu yang menyentuh hati nurani... jeng...jeng...jeng...



inilah die... 




Cenderahati berupa MUG ekslusif ni alif dapat masa dinner sewaktu zaman diploma kat politeknik dulu-dulu. Kesian MUG nih sebab dah berhabuk dan warna pun seakan luntur. Jadi, tanpa lengahkan masa alif pun bukalah pembalut plastik MUG ni (yang dah rabak tu) dan lap sampai bersinar!! Cantik kan...

MUG ni sangat istimewa kerana ia dapat mengimbau kenangan lalu kami semua... Tambahan pula, alif diberi kuasa sewaktu tu untuk menjadi PENGARAH majlis tersebut.. Banyak kenangan suka dan duka semasa mempersiapkan majlis tu...not to mention, semua makanan dinner langsung kami tak tempah tau.. kalau tempah, apelah guna ilmu katering kami ni kan..hihihi

Memang menyentuh kenangan lalu...huhuhu... Jadi, alif akan simpan MUG ni sampai akhir hayat untuk dipertontonkan kepada anak cucu cicit kelak...hehehe...

p/s: Anda ade MUG??? kalau ade, jom lah share cerita disebalik mug tersebut...

Share:

5 komen:

3no gr33ny said...

setiap kenangan itu indah walaupun pahit sebab itulah pengalaman yang mengajar kita untuk hidup dan terus berjuang

cci said...

ade 2 nak 1.. :P

Alif Ismail said...

@3no gr33ny betul tu...huhu..

Alif Ismail said...

@cci tak leh... (buat muka kedekut..)

yayaa said...

um ni mase sem wape yer ?sy rse cam saya pun ade jgk..huu (:

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support