learn wisdom by reflection, imitation and experience

Asmara Songsang

Assalamualaikum...

Alif just nak share pengalaman menonton 'pra-tontonan' teater muzikal bertajuk Asmara Songsang yang bertempat di Istana Budaya pada 28 Februari lalu. Teater ni telahpun dipersembahkan secara rasmi pada 1 dan 2 Mac 2013, dan dijangka akan dijadikan filem tak lama lagi.

Teruja juga kerana ini adalah pengalaman pertama alif melihat pelakon yang hebat berlakon betul-betul pada jarak yang sangat dekat secara live!!. Teater yang berlangsung selama hampir satu jam setengah ini memaparkan kehidupan kumpulan LGBT (lesbian, gay, bi dan transgender)  memberi mesej serta pengajaran yang sangat berguna kepada penonton.

Kalau nak tahu lebih lanjut, kawan-kawan kena lah tonton sendiri teater ni yang dikatakan bakal bergerak ke seluruh negeri dalam jangkamasa 7 bulan ni, insyaallah.. Jom kongsi gambar alif...



Antara pelakon hebat yang membintangi teater ni adalah Dato' Jalaludin Hasan, Julia Ziegler, Kamal adli dan ramai lagi yang alif tak ingat nama mereka...

Share:

5 komen:

deno said...

thanks for sharing aliff :)

hasnie adda said...

waaa . best nye dia !

Chenal said...

lamo x tgok teater...

nawza said...

lama gak tak tngok teater..last dlu kat USM.Pape pun terbaik la bro Alif. Ngn retis tu..hehe

Remy hazza said...

last pi tgk ali baba jer..... tak perasan teater nie......
menarik juga... dan first time juga tgk alif.....

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support