learn wisdom by reflection, imitation and experience

WhatsApp VS Wechat

Assalamualaikum..??

Teringat masa first pakai phone yang ade android tahun lepas. Benda yang paling mengujakan masa tu  ialah citcat whatsApp. Now application ni dah nak kene berbayar sebab dah nak dekat setahun kan.. Now, nak wish selamat tinggal kepada "whatsApp"...



jadi, terpaksalah bertukar ke satu lagi application yang seakan whatsapp iaitu Wechat. Harap-harap wechat ni free seumur hidup lah kan. Wechat ni agak best jugaklah sebab boleh kenal dengan orang baru yang ade disekitar kite. Harap-harap dapat jumpa dengan Lisa Surihani lah lepas ni kan..hehe.. yang bestnya, icon dan emoticon die pun cute-cute je..harap lepas ni wechat akan tambah pelbagai application lagi ye.
Jom bertukar ke wechat!!! kalau sesiape yang terjumpa alif ismail kat wechat tuh, tegur-tegur lah ye. jangan malu-malu..huhuhu...



Share:

8 komen:

3no gr33ny said...

ohh whatsup dah kena bayar eh?

deno said...

deno still guna whatssapp.. rm20 sebulan^^

Zul Fattah said...

salam.. benda apo ni? tak pernah dengaq pun? kita pakai henset biaso jah..

Busyra Bt Takiyudin said...

we chat lagi snang kot.. hehe

Mr. Doctor said...

Mcm awkward ja nak ckp2 bila dlm public.. Huhu

Remy hazza said...

dah kena bayar ye.... pandai depa buat duit.....kan.....

cci said...

jom weechat..ehehe

iRUL said...

Memang wechat banyak function yang best2. Tapi penggunaan data yang besar sangat tak sesuai untuk yang guna data plan murah. Berbanding whatsapp, ia lebih jimat penggunaan data.

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support