learn wisdom by reflection, imitation and experience

Durian Oh Durian

Assalamualaikum w.w

Setelah sekian lama menyepi dan memendam perasaan...( haha..!!!) Setelah tamatnya mood beraya sakan, akhirnya alif sempat jugak menjenguk blog yang dah semakin berhabuk ni...hehehe... biasalah bila cuti semester macam ni kan. Banyak masa dihabiskan dengan aktiviti di kampung je..

Sekarang ni tengah musim buah gile-gile. Buah durian, buah rambutan, buah manggis, buah langsat dan macam-macam lagi lah yang ade kat kampung alif ni. Bila dah musim buah macam ni, biasalah berat badan akan bertambah naik 2 hingga 3 kg kan...hahahaha!!! tak apelah, bukan selalu pun dapat makan buah macam ni kan... esok lusa bila dah nak balik ke kolej, bermula pula zaman kurus dan tak cukup makan...kihkihkih...



Cuti semester alif pun dah tak banyak yang tinggal, ade seminggu lebih je lagi ni. Sekarang pun tengah planning untuk persiapan yang patut dilakukan untuk memulakan tahun baru pengajian. Mood cuti pun dah macam bosan sebab lama giler bercuti sampai naik sembab...Apepun, memang best gile duk kat kampung...hahaha!!! 

Okeh...jom sambung makan durian...yummy...!!




Share:

11 komen:

||aLeaSaRa|| said...

tu dia..sekali alif muncul dengan durian,daaaa....hari ni ramai betul kawan blogger update tentang durian huwaaaaa....

salam merdeka raya ye alif ^^

Marou Apple Hijau said...

wow durian!
serang!


Entri Baru Je Update : Buat Sendiri Oreo Milkshake Crunchy

Bahrain Ramlan said...

memang tak makan durian baunya lagi..selamat kembali belajar..terimalah assignment yang bakal berlambak..

Jom terjah sini Mengatasi Masalah Kekeringan Idea Dalam Mengemaskini Blog

3no gr33ny said...

sedapnya...silap masuk sini pula puasa ni

anamizu said...

hamboihhh aliff kemain lagi ha mkn durian hehe




*lama x datang melawat kwn2 blog sbb blog ada mslh sikit.. hukhukhuk

anif abdullah| AA said...

i hate this entry!!




sebab ada cerita pasal durian. haha

Zul Fattah said...

perghh.. durian.. untung lah dpat mkan.. sy masih dlm pantang Alif.. makan sikit je kelmarin.. lutut sakit2 dah ni.. durian memang pantang r..

deno said...

deno baru je lepas makan durian^^

Lydia Miza said...

LM ni hantu durian. Bagi je la byk mana LM akan mkn berulang kali smpi abes. Hahaha

anamizu said...

ehem2 alif. mana entry baru? hehe

Awie Omar said...

Salam sejahtera. awieomar.blogspot dengan seikhlas hati nak menjemput anda sertai game top "BLOGGER" untuk musim yang ke 4. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1, 2 & 3 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri, hanya komen di mana mana entri blog Awie Omar dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :) http://awieomar.blogspot.com/2013/01/blogger-4-survivor-series-pengenalan.html

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support