learn wisdom by reflection, imitation and experience

The Sim 3

Assalamualaikum...





Mesti terkejut dengan logo THE SIM 3 kat atas tu kan..??? hahaha... memandangkan cuti semester kali ini pendek je, jadi tak banyak benda yang alif boleh buat selain terperap je kat rumah melayan kerja-kerja rumah dan menghadap laptop dengan berimaginasi bersama THE SIM 3 (macam promote lak kan??)

Sebenarnya kan, dengan THE SIM 3 ni, alif dah jadi seorang arkitek yang tak bertauliah. Mana tidaknya, alif berhempas pulas menyiapkan model rumah keluarga alif di terengganu ni. Walaupun model rumah ni tak lah 100% sama, tapi alif sedaya upaya menjadikannya 99% sama tau. Cuma dekorasi dalaman saje yang ditukar 100% sebab alif cuba membayangkan rumah ni dalam masa 10 tahun akan datang insyaallah...

Jadi, ini lah hasil rumah keluarga alif versi THE SIM 3...tadaaaa....!!!!!




















                                             Pandangan hadapan (Pagar yang dah diubah)






















Padangan atas sebelah sisi kanan rumah






















Pandangan sebelah sisi kiri rumah






















Pandangan kanan rumah menempatkan serambi dan taman orkid






















Pandangan belakang rumah dengan dapur extension




Bukan mudah tau untuk buat rumah ni supaya ianya seakan sama 99%. Gambar kat bawah ni pula ialah dekorasi dalaman impian yang alif gubah mengikut citarasa alif  (keadaan asal adalah sangat bersepah ye...hahahah...!!!!)


 Ehem... ruang tamu utama dengan tema classic 





















Dapur dengan tema country


Okeh... itu saja yang sempat alif kongsikan... kalau nak tunjuk setiap ruang rasanya tak cukup untuk satu entry ni kan...hahaha..tu belum masuk part ruang tamu kedua, ruang makan, bilik-bilik tidur dan tandas, dan sudut yang lain..

Walaupun nampak macam kebudakan-budakan, memang tak dinafikan game THE SIM ni sememangnya membuatkan kita menjadi seorang yang berdaya kreatif dan berfikiran ke hadapan...

wassalam...

Share:

4 komen:

Nur Hamizah said...

Abang alif design ni dari awal sampai akhir ? Seronoknya :D Kalau boleh transfer rumah. Miza beli. Cantik. Yup the sim memang best :D

alif ismail said...

@Nur Hamizah hehehe...design ala kadar je sis hamizah... awak pun bole buat...

Cetusan Mama Rayyan said...

Nak desgn logo syarikat enterprise boleh x?

Cetusan Mama Rayyan said...

Nak desgn logo syarikat enterprise boleh x?

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support