learn wisdom by reflection, imitation and experience

Cerita Pendek Untuk Qaseh Suci

Salam...

Selamat hari buruh...!!!

Fuh, lama giler alif tak join contest blogger nih. Now alif teringin nak menghangatkan kembali zaman kegemilangan contest ni dengan menjoinkan diri dengan contest Qaseh Suci ni. Syarat pun senang aje...pastu terus dapat hadiah bagi yang menang ler...huhuhu...

ni syarat-syarat ringkasnya:


Sape nak join klik sini:





Alif nak share cite best tahun 2013 yang bermula disini...

Pada suatu petang... (ade bunyi burung-burung berkicauan)
buat pertama kalinya dalam hidup alif merasai tahun 2013...hehehe..
ok2...serius...serius...



Tahun 2013 merupakan tahun yang sangat singkat bagi alif kerana waktu alif  telah diisi dengan aktiviti sebagai student. Cuti semester yang pendek pun telah diisi dengan mengikuti latihan praktikal pertama yang sangat menarik dimana segala ilmu dan kepakaran telah diaplikasikan dan diterjemahkan kepada umum. Latihan praktikal kedua pula akan dijangkakan bermula pada 23 Jun 2014 ini. 

Alhamdulillah, berkat kesabaran dan ketekunan menimba ilmu, alif berpuas hati bilamana alif telah berjaya mempraktikan ilmu serta mendekatkan diri dengan membantu insan lain yang memerlukan. Tugas sebagai bakal pakar pemakanan bukan suatu yang mudah kerana tidak semua insan suka untuk mendengar sesuatu yang baik untuk kesihatan, terutamanya berkenaan dengan MAKANAN yang boleh dianggap sebagai sesuatu yang remeh tetapi memiliki impak yang sangat besar kepada kehidupan seharian. Jadi, tahun 2013 merupakan detik permulaan bagi diri alif untuk berdepan dengan dunia kerjaya yang nyata kelak. Doakan moga alif berjaya ye... amin...

ingat ayat nih...

"YOU ARE WHAT YOU EAT"


ps: alif nak tagged mieza dan apple hijau.


Share:

7 komen:

Marou Apple Hijau said...

Uh seronoknya citer. Nak join la

alif ismail said...

@Marou Apple Hijau jom3...pakat join

Nasuha Puteri Nass said...

Semoga berjaya =)

Remy hazza said...

alif...... apa khabar.....

anamizu said...

semoga alif berjaya dlm bidang yg aif ceburi :)

geram tgk doodle alif. bulat2 mata die hehe

gud luck utk contest ni jugak! hehe

syafeika edora said...

good luck :)

mieza said...

xsmpat nak join laa alif..
tgok2 je da lps trikhnye

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support